Az Extreme Cowboy Race - Magyarország által írott történelem még igencsak rövid, azonban a versenyzők és társaik által húzott minden egyes tollvonás egyáltalán nem súlytalan. Amikor egy társunk eltávozik, nem siratjuk, hanem ünnepeljük az elért eredményeit, hogy szép élete volt és azon igyekszünk, hogy méltóak legyünk a vigyázó szemeire, ha figyel bennünket. Mindennapjainkban arra vigyázunk, hogy jobban, szebben és hatékonyabban tegyük azt amihez a legjobban kellene értenünk. Az egymás óvása és tisztelete.

 

A Halhatatlanok Csarnoka első szereplője Zafír. 

Elérkeztünk az utolsó posthoz ebben a mappában...

Reggel még a legelőn vágtázik valaki,este már csak múlt...tudtuk Cafiról,hogy pajzsmirigy problémákkal küzd...mégis nehéz...odaadott mindent amit tudott...csodás élete volt...tragikus hirtelenséggel hunyt el a bokszában ma hajnalban. Úgy ahogy jött és ahogy véleményezné az együtt töltött 14 évet....ebben egyetértünk... : "Kurva jó buli volt...!" Köszönök mindent Zafír...nyugodj békében..!

"Amikor meghalunk, nem az marad utánunk, amit a síremlékművünkre vésnek, hanem az, amit mások életébe szőttünk."
-Michelle Moran-

 

 

Egyszer volt, hol nem volt, Tátrán, Fátrán, Mátrán, de tán még a Kárpátok-hátán is túl volt egyszer egy igen-igen-igen-igen szegény ember. Ennek az igen-igen-igen-igen szegény embernek annyi gyereke volt, mint ahány betüje lesz ennek a mesének. (amely most valósággá vált a szerk.)
Ez az igen-igen szegény ember télen havat lapátolt. Nyáron aratásra járt. De bármennyit is dolgozott, nem győzte a sok gyerekszájat kenyérrel. Egyszer ahogy künn arat a mezőn, látja ám, hogy a messzeségből egy szép fekete (ez esetben pej) szilaj paripa (ez esetében kanca a javából) vágtat feléje és ahogy odaér őhozzá, megáll mellette.
- Ejnye de szép állat vagy, hallod, - mondja az igen-igen szegény ember a paripának. - Gazdag ember lehet a te gazdád.
- Bizony nem gazdag az, - felelte a paripa, - hanem éppen olyan szegény (ámbár jóságos) mint te magad. És ha éppen kiváncsi vagy rá, ki az én gazdám, én nem vagyok senki másé, csak a tiéd. Megsajnáltam a nyomorúságokat. Elhatároztam: melléd szegődök, hogy eltarthasd a sok gyerekedet.
A szegény ember kétszer se mondatta magának, odafutott a lóhoz, átölelte a nyakát, hát uramfia, abban a pillanatban olyan szép fehér szerszám termett a ló hátán, hogy bárki megirigyelhette volna.
- Hej, csak még egy taligát kaphatnék kölcsönbe valakitől, - sóhajtott a szegény ember, - hogy ezt a lovat használhatnám.
Abban a pillanatban ott volt a ló mögött a taliga is.
Hát megéltek volna ők kettesben boldogan. A szegény ember naponta fuvarba járt. Szállított piros téglát, cifragerendát, hófehér meszet. Néha cukrot is, kockásat vagy süvegeset, csokoládét is, édeset vagy mogyorósat, fügét is,mazsolát is. Mikor mit bíztak rá. Elmúlt lassankint minden gondja. Azonban egy napon megfújták a trombitát s minden tüzes paripának el kellett indulni a haza védelmére a háborúba.Gárdonyi Géza szavaival mély megdöbbenésünkre szeretnénk egy olyan társunk és barátunk halálhírét megosztani veletek aki kulcsfontosságú szerepet játszott az igaz rövid magyarországi EXCA történelemben, ugyanakkor annál tartalmasabb és a leginkább követhető példát mutatta sok lovasnak. Ennek a rövid mesének a gondolatai a ló mint társunk valós és hathatós együttműködését ábrázolja és megérteti velünk, hogy sokkal több az amit kapunk, ha nincsenek elvárásaink, azonban tanulunk és készek vagyunk a változásra és nyitott gondolkodással fogadjuk az új szelek hozta változást. Halápi Roland és Bajnok lova Zafír (Cafi) élenjáró példaképe és megtestesítője volt a változásnak, a követendőnek, a letisztulságnak és az EXCA által is keresett útnak. Kettejük kapcsolata mutassa és vezesse a jövőben is az útkeresőket, mert náluk jobb példát mit sem ismerünk azon cél érdekében, ha kész vagy meghallgatni amit a lovad üzen. 

Az Extreme Cowboy Race - Magyarország szervezőbizottsága és a teljes EXCA versenyzői keret nevében bátorkodunk kifejezni őszinte részvétünket és kívánjuk, hogy a tükör amelyet Cafi-Cafó-Zafír mutatott sose csorbuljon és járd tovább az utadat, amíg ő fent téged megvár. 

Zafír hivatalosan is a Magyar Extreme Cowboy Race Bajnokok Csarnokának - Hall of Fame (sajnálatos módon) első szereplője, azonban ennek oka nem az elhalálozása, sokkal inkább az eddigi elért eredményei. Az amerikai EXCA szövetség is mély fájdalommal vette tudomásul egy remek ló eltávozását és hivatalosan is jelölték Zafír-t az amerikai Hall of Fame díjra, amelyet eddig csak egy ló kapott meg. Reméljük a Világbajnokság eljövetelével Zafírt az idei év végén beválasztják Cowboy Dun it mellé, aki jelenleg az egyetlen Hall of Fame ló az EXCA teljes történetében.

Biztosak vagyunk benne, hogy Cafi is egyetértene az általunk is szorgalmazott gondolattal, amelyet most Cafitól származtatunk:

"Eszedbe ne jusson, hogy nem lesz másik lovad, túl sok energiát fektettem beléd. 
Megvárlak majd ott fenn a mennyi réten, ha az időd, téged is elért."

Nyugodj békében Cafi…
2014.06.29.