Novice Kategóriával kapcsolatosan

A Szabálykönyv szerint minden hivatalos Exca-n már futott "Novice" kategóriájú lovas a szezon végén kell, hogy közölje az adott ország szövetségével a kategóriában feljebb lépési szándékát. Ez szabadon választott kategóriát jelent, de az Intermediate vagyis a "közbenső" kategória a legkézenfekvőbb nekik.

Az EXCA Hungary viszont köteles a szezonok végezetével a bajnokságban (novice kategória) indult lovasokat "mérlegelni" és feljebb sorolni amennyiben ez a döntés indokolt. Számunkra és a Fair-play szellemében is ez azt jelenti, hogy aki nyert már ebben a kategóriában versenyt, illetve akár győzelem nélkül is bajnok lett, továbbá fejlődése azt indokolja, hogy méresse meg magát egy magasabb visszaellenőrzési ponton ahol a feladatok besorolása is magasabb szintű.

Ezidáig egy lovas jelezte nekünk, hogy Novice kategóriából szeretne Intermediate kategóriába lépni: Czeloth-Csetényi Gyula aki győztesként térhetett haza Etyekről a Korda Stúdióból. Sok sikert kívánunk neki Intermediate besorolásban!

A szervezőbizottság a napokban összeült és azokról a Novice kategóriában futott lovasokról akik a 2014-es évben hivatalos Extreme Cowboy Race versenyen szerepeltek a Magyar vagy a Szlovák bajnokságban az alábbi döntéseket hozta:

-László Viktor- Győrben győzött és futott már Intermediate kategóriában FELJEBB lép.
-Jós jános- MARADHAT Novice kategóriában amennyiben nem dönt önszántából a feljebb lépés mellett.
-Jana Stanakova -Elvileg ő lett a Novice kategória bajnoka,bár még nem nyert,de bajnokként FELJEBB KELL lépnie intermediate-be.
-Katarina Zuziova- MARADHAT Novice kategóriában amennyiben nem dönt a feljebb lépés mellett.
-Stefan Sterk-MARADHAT Novice kategóriában amennyiben nem dönt a feljebb lépés mellett.
-Kristiana Kotianova-A Lucky Ranch-en győzött,így FELJEBB KELL lépnie Intermediate-be.
-Hanka Benediktová,Viktória Horníková,Miška Hallová MARADHAT Novice kategóriában.

Amennyiben az említett versenyzőknek vagy felkészítőiknek más a véleménye,illetve panasszal élnek a döntés ellen azt kérjük Február 1.-ig indokolják meg nekünk üzenetben,hogy az ügyet átbeszélhessük,megtárgyalhassuk.