Novice vs Greenhorse

Sziasztok!

Többen tettétek fel a kérdést,hogy mi is a különbség a "Novice" és a "GreenHorse" kategória között kezdők szempontjából,így egy kicsit "kibontjuk" ezt.

A Novice:
- "18 éves kortól. A Novice (kezdő) kategóriát az Extreme Cowboy Race sportágban újonc lovasok számára alapították. A kezdő kategória célja, hogy minden kezdő lovasnak egyenlő
 esélyeket adjon. A kezdő lovasok feljebb juthatnak magasabb kategóriákba. 10 feladatból áll a pálya és 1-3 besorolásúak lehetnek" 
- Ezt a kategóriát azoknak tartjuk fel akik már vagy versenyeztek EXCA-n és nem indokolt a magasabb kategóriába lépésük,vagy újoncok akik nem profi lovasok,nem indultak még hivatalos vagy komolyabb lovasversenyeken.

A "Greenhorse"-: "Külön kategória idősebb és Futurity korú lovak számára,amelyek még nem versenyeztek a EXCA versenyen. 10 feladtból áll a pálya,melyek 1-3 besorolásúak. "

A világ több országában a GreenHorse kategória azon lovasokat és lovaikat tömöríti akik tapasztaltabb lovasok és újonc lovuknak itt kívánnak bemutatkozást biztosítani,mielőtt a következő évben a mélyvízbe dobják őket. mi is ezt a vonalat követjük majd. Összetettebb ,jóval technikásabb feladatokból fog majd állni ,mint a Novice pálya. FONTOS! Az a ló amely a Greenhorse kategóriában indul nem válthat szezon közben kategóriát(akkor sem,ha abban az évben nincs kiírva több versenyen ez a kategória),sőt másban nem is indulhat más lovassal sem. Pontjait az EXCA Amerikai szervezete nem dokumentálja,bár a Magyar High-Point Championátusba beleszámít ,de 10 feladatával nem hisszük,hogy dobogó közel kerülhet innen valaki.

További,bármivel kapcsolatos kérdéseiteket tegyétek fel bátran itt vagy üzenetben,nem hagyunk válasz nélkül senkit...! 

Írj nekünk ide kattintva!