EXCA VB érdekességek

Kedves Olvasók!

Nem tudni ki mennyire tájékozódik az Extreme Cowboy Race világáról de épp mostanában rendezték meg amerikában a 2014-s Világbajnokságot és erről szeretnénk pár szót írni. Illetve egy két videót belinkelni, mert igen kreatívnak bizonyultak a pályák írói.

Lássuk az egyik legalapvetőbb kategóriát amely a PRO-k számára csakis a VB-n elérhető Futurity kategória. Itt profi lovasok lovagolják a kezdő lovaikat és igen nehéz feladataik vannak. Idén át kellett ülniük egy másik lóra, lasszózniuk kellett és a legnehezebb feladat talán a groundtie körüli hercehurca volt. Miért is? Nézzétek meg Annie Chance-t ezen a felvételen.

Ha sorban haladnánk akkor beszélhetnénk a Novice kategóriáról is amiről szintén van egy egész jó kis felvétel amelynek szereplője Bingos Pep nevű ló és aki azt gondolja a Novice az egy könnyű pálya, hát a világbajnokságon nem az. Vannak itt fényjelző lámpával ellátott lépcsők, sorozatos szűk helyek, ráadásul apró dombokon elhelyezve és még egy targonca feladat is. Felhívnánk még a figyelmet a tempóra, amit a lovas megy…remekül látszik a felvételen…ha a Voyager lenne akkor látszódának a galaktikus csíkok amikor fénysebességre kapcsolnak.

Természetesen ezeken túlmenően is vannak még felvételek, mert idén a PRO kategóriások még tűzön is ugrottak, ami önnmagában nem biztos, hogyn agy szám, de tudjuk az EXCA-ban nem az a nehéz, hogy egy akadályon jól szerepeljünk, hanem, hogy minden akadályt teljesítsünk és az összképünk káprázatos legyen.

A képeken Adolph Sticker-t (Intermediate Reserved Champion), Alyssa Plackmeier-t láthatjuk. 

A kreativitás és ezáltal a versenyzőkkel szemben támaszott feladatokat senki sem korlátozza a világbajnokságon. Talán ezért is ilyen látványos. Magyarországon a következő szezonban szintén látunk érdekességeket, de egyenlőre mi földhözragadtabban közelítjük meg a dolgokat, hiszen mi nem VB-t rendezünk. Ettől még ne nyugodjon meg senki. Ötleteink nekünk is vannak!